‘Wij halen de markt van lederwaren terug’ | PIANT Waalwijk biedt alles op het gebied van stans- en snijwerk voor de industriële sector.

‘Wij halen de markt van lederwaren terug’  | PIANT Waalwijk biedt alles op het gebied van stans- en snijwerk voor de industriële sector.

PIANT ‘Wij halen de markt van lederwaren terug’

Familiebedrijf PIANT werd in 1963 opgericht door vader Piet Brekelmans. Momenteel is zijn zoon Robert Brekelmans directeur van PIANT. Robert Brekelmans stapte in 1994 in het familiebedrijf. PIANT begon in de jaren 60 met het modelleren en stansen van ontwerpen voor de schoen- en leerindustrie. In de tijd dat de productie naar China en Portugal verdween schakelde PIANT over naar de kunststofmarkt. PIANT is nu ook weer terug op de markt van het leer. PIANT is ervan overtuigd dat ze het beter en goedkoper kunnen dan landen zoals China.

 

nieuw pand

PIANT ging aan de slag met zijn missie om deze industrie terug te krijgen in Waalwijk. Het bedrijf bouwde een nieuw pand. Brekelmans is vol vertrouwen. In het nieuwe pand direct naast bol.com, heeft hij genoeg ruimte om te groeien. PIANT wil hierdoor één keer zo groot worden. Momenteel telt PIANT maar liefst 75 werknemers.

 

nieuwe machine ontwikkeld

Het nieuwe pand was niet het enige waarin PIANT innoveerde. Brekelmans vroeg zich af: ‘Hoe gaaf zou het zijn als we de lederwaren terugkrijgen?’ Brekelmans ging zich richten op efficiënter werken en heeft het voor elkaar. Ze hebben een machine ontwikkeld waarmee je uit een vel leer 12 tot 15 procent meer rendement kan halen.

 

PIANT wil meer

PIANT zit momenteel op 150.000 huiden per jaar. Maar Brekelmans wil meer. In het nieuwe pand is er nog genoeg mogelijkheid om extra machines te plaatsen. Alle aansluitingen liggen er al.

Robert: ‘Zo dragen wij bij aan de circulaire economie. En we willen nog meer samenwerken en -circulair- innoveren, vandaar dat we ook lid zijn van Leather Made Smart’.

‘Zo dragen wij bij aan de circulaire economie. En we willen nog meer samenwerken en -circulair- innoveren, vandaar dat we ook lid zijn van Leather Made Smart’.

Robert Brekelmans

De leerfabriek

De Leerfabriek verwerkt leer voor de retail, jachtbouw en automotive industrie. ‘Door het geavanceerde machinepark en jarenlange ervaring is het mogelijk geworden om de betrouwbare, deskundige en efficiëntste partner te zijn voor de bewerking van leer’, licht Robert toe. ‘Doordat het machinepark volledig is ingericht op snel en efficiënt werken, profiteert de opdrachtgever. Of het nu gaat om het stikken, snijden, graveren, perforeren, assembleren, pregen of laseren van een leren halffabricaat of de totale productie. De Leerfabriek is de specialist.

‘PIANT zet in op de innovatie in de leerindustrie en lanceert een nieuw merk voor de branche: De Leerfabriek’

Meer informatie:

Mechie Trommelenweg 12, 5145ND Waalwijk

Tel: 0416-273364

www.deleerfabriek.nl

www.piant.nl