‘We hebben geen klanten maar fans’ | Loints of Holland innoveert al meer dan honderd jaar in duurzaamheid

‘We hebben geen klanten maar fans’ | Loints of Holland innoveert al meer dan honderd jaar in duurzaamheid

Loints of Holland ‘We hebben geen klanten maar fans’

Loints of Holland is een nichemerk van de firma Klijsen uit Sprang-Capelle. De relatief kleine schoenenproducent zoekt die niches al meer dan een eeuw met plezier op. Het voordeel? Markt- én risicospreiding. Inmiddels liggen ‘Loints of Holland’ in meer dan twintig landen in de etalage. Innoveren in duurzaamheid maakt het verschil.

 

Schoenen om fan van te zijn

Loints of Holland maakt schoenen voor liefhebbers. Een Loints of Holland is namelijk geen ‘dertien-in-een-dozijn-schoen’. Het merk combineert in haar schoenencollectie (loop)comfort, duurzaamheid en design. Deze drie-eenheid maakt dat een bepaalde groep mensen, inderdaad een niche, het merk erg waardeert. Directeur Ronald Klijsen legt uit: “We hebben geen klanten maar fans. Die mensen willen uniek zijn, iets hebben wat een ander in de buurt niet heeft, en zijn liefhebber. Als je in een markt werkt waarin iedereen hetzelfde wil, kun je massa produceren en dat is juist niet wat we willen.”

 

Blijven ontwikkelen

Om uniek te zijn – en te blijven – innoveert de firma Klijsen volop. Zo hebben ze voor de productie van de meeste schoenmodellen een eigen maakwijze ontwikkeld. Doordat er met dik, Europees kwaliteitsleder wordt gewerkt, is bijvoorbeeld geen voering meer nodig. Dat spaart leer, lijm en arbeid. Vanaf 2001 worden de schoenen gemaakt in Hongarije. Het denkwerk gebeurt in Nederland. In de Langstraat om precies te zijn.

 

Duurzaam produceren

Sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw richt Loints of Holland zich op de productie van duurzame schoenen. In alle stappen van het proces wordt streng gecontroleerd op eerlijke werkomstandigheden, milieuvriendelijke materialen en met name een lange levensduur van het product. Door het ontwerp- en productieproces volledig in eigen hand te houden en heel kritisch te zijn op de leveranciers waarmee wordt samengewerkt, lukt het Loints of Holland een product te creëren dat niet alleen duurzaam is in ontstaan, maar vooral heel duurzaam in gebruik. Een paar Loints of Holland schoenen kan wel 10 jaar mee gaan. “Waarna onze ervaren schoenmakers de schoen vaak kunnen repareren zodat ze zo nog 10 jaar verder kunnen”, weet Ronald. “En voor ons ledermateriaal werken we samen met een leerlooierij in Wegberg in Duitsland. In deze leerlooierij worden geen benzidine en pcp’s gebruikt. Daarnaast is er een uitgebreide waterzuiveringsinstallatie. Het is één van de schoonste leerlooierijen ter wereld.”

 

Ronald: “We hadden en houden duurzame ambities.”

Meer informatie:

Loints of Holland

Tinus van der Sijdestraat 18

5161 CD Sprang-Capelle (Netherlands)

+31 (0)

info@lointsofholland.com