‘Ever feel like wearing something extraordinary’ | Leatherbelove is webshop met authentieke showroom

‘Ever feel like wearing something extraordinary’ | Leatherbelove is webshop met authentieke showroom

LEATHERBELOVE ‘Ever feel like wearing something extraordinary’

Leatherbelove is een webshop waar je een brede collectie dames- en herenriemen in het hogere segment (en bijbehorende accessoires) kan vinden. Bijzonder: Leatherbelove presenteert haar collecties ook in een unieke showroom, helemaal in oud-industriële stijl, die je meeneemt naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Ook de producten worden nog volledig op ambachtelijke wijze in Nederland geproduceerd. Stoffig? Zeker niet! Leatherbelove bouwt op een slimme manier aan haar merken.

 

Slim ondernemen

De oude machines, gereedschappen en steel look brengen je in de showroom terug naar vroegere tijden. Leer zit al generaties lang in de familie. Vader Jan Pulles raakte begin jaren zeventig gefascineerd door het leerambacht en richtte het bedrijf JPLC op. Zoon Job koos aan het begin van zijn loopbaan voor een carrière weg van het leer. Om er vervolgens weer bij terug te keren, maar dan wel op zijn eigen manier. Op de website Leatherbelove.com toont Job zijn collectie. Job Pulles: “Al jaren had ik het plan voor een webshop met een collectie dames- en herenriemen in het hogere segment en bijbehorende accessoires. Leatherbelove is daarvan het resultaat. Wij voeren de merken H.A.N., Bradbury en JOB86.”

 

Merken

Merken en merkbeleving zijn sleutelbegrippen in de aanpak van Job. Met de verschillende merken, die doordrongen zijn van authenticiteit en eigen sfeer, speelt Leatherbelove in op een brede waaier van doelgroepen. Met verschillende showrooms in Waalwijk wil Job de beleving per merk overbrengen. De zuiverheid van elke collectie is erg belangrijk voor hem. En er is meer: JOB86 biedt als één van de weinigen op de markt ook een ‘custom made’ concept van unieke en handmatig ingepoetste ceintuurs én lederwaren.

 

Job:

“Natuurlijk hebben we de standaardcollectie om uit te kiezen, maar bij Leatherbelove is het de klant die uiteindelijk bepaalt. Wij denken dat personalisatie het verschil maakt in onze markt. Bijvoorbeeld door je nieuwe riem door ons te laten aanpassen aan persoonlijke wensen. Een andere gesp, speciale studs, een speciale print, maar ook het op kleur brengen van het leer, zodat deze perfect matcht met de outfit.”

Onderscheidend vermogen creëren om succesvol te zijn. Job Pulles verkent veel mogelijkheden om een verschil te kunnen maken. Slim ondernemen dus.

“Leatherbelove is niet de enige webshop met ceintuurs”, zegt de Waalwijker. “Maar wel de enige met een sterk verhaal. We kennen onze collectie door en door. Ik ben uiteindelijk een ambachtsman, doe de inkleuringen zelf en weet vanuit ons familiebedrijf alles van het maakproces, van gelooide huid tot eindproduct. We volgen trends en hebben een ijzersterke collectie met fantástische finishes, kleuren, prints en stiksels. Op onze website omschrijven we van elk model elk kenmerk. Bijna alsof de consument ze kan vóelen. In filmpjes laten we zien hoe onze riemen worden gemaakt. Op verzoek kunnen we zelfs kleurmonsters opsturen, zodat klanten nog beter hun keuze kunnen maken. Op deze manier komen wij tegemoet aan de wensen van onze klanten die kwaliteit, luxe en exclusiviteit erg kunnen waarderen.”

Meer informatie:

Leatherbelove
Industrieweg 36C
5145PV Waalwijk (Netherlands)

+31 (0)416 76 00 45
info@leatherbelove.com